Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Здорове серце»: прооперовано 43 дітей

31.05.2018

Дітям з діагнозом «вада серця» продовжує допомагати Штаб Ріната Ахметова. Серед дітей, які взяли участь у проекті «Здорове серце», однорічна Соломія з Харківської області. Мама дівчинки довгий час мріяла про дитину, але побоювалася народити, оскільки лікарі попереджали, що у дитини можуть бути спадкові захворювання.

«У мене з дитинства епілепсія. Легка форма, нечасті напади, але я постійно на таблетках», – розповідає Ольга, мама Соломії.

За Соломією лікарі пильно спостерігали ще до появи на світ. У крихітки дійсно є проблеми зі здоров'ям, але абсолютно не ті, яких побоювалися лікарі: виявили три вади серця. З двома організм впорався самостійно, невеликі отвори між передсердями затягнулися. А ось артеріальна протока, яка сприяє викиданню крові в легені, потребувала термінового лікування.
Для цього потрібна операція зі встановлення оклюдера – імпланта з дорогих сплавів, що закриває ваду. Його вартість для матері-одиначки була захмарною. Ольга сама потребує лікування і витрачає велику частину невеликого доходу сім'ї на ліки, які треба приймати щодня. Тоді жінка звернулася по допомогу в Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.
«Останнім часом багато пацієнтів пройшло через Штаб Ріната Ахметова. І це дуже велика підмога. І для пацієнтів, і для лікарів», – розповідає Ірина Перепека, кардіолог Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова.

Соломія – одна із 43 дітей, прооперованих завдяки програмі «Здорове серце» Штабу Ріната Ахметова. Операція зі встановлення оклюдера пройшла успішно, допомога знадобилася мамі Соломії – жінка сильно перехвилювалася.

«Зробили операцію, і у мене стався тут напад. Стало погано. Через те, що я розпереживалася, забула випити таблетку. Її серденько – це моє серденько, – каже Ольга, мама Соломії. – Велике спасибі, що врятували мою доньку. Я буду пам'ятати про це все своє життя».

Всім дітям, які взяли участь у проекті «Здорове серце», операції проведені малотравматичним ендоваскулярним методом. Це дає дитині змогу дуже швидко відновитися, повернутися до повноцінного життя і назавжди забути про діагноз «вада серця».