Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мобільна жіноча консультація»

 

Роки реалізації: 2012–2015

2012 року Фонд Ріната Ахметова придбав і обладнав для Національного інституту раку єдиний в Україні пересувний діагностичний комплекс. Він дозволив проводити ранню діагностику пухлин і надавати пацієнтам величезний шанс на успішне лікування недуги, оскільки рак на першій і другій стадії виліковується практично в 90% випадків.

«Мобільна жіноча консультація» – це спеціалізований 18-метровий автопоїзд, створений за європейським зразком для комплексного обстеження органів репродуктивної системи. У цій клініці на колесах є два спеціалізовані кабінети – гінекологічний (з апаратом УЗД, кольпоскопом, інвентарем для збирання цитологічного матеріалу) і мамологічний, де жінкам роблять мамографію молочних залоз.

Мобільна консультація складається з трьох відділів: приймального відділення, мамографічного та гінекологічного кабінетів.

Комплекс обслуговував, зокрема, людей з обмеженими можливостями. Для цього було встановлено спеціалізований підіймач із гідравлічним приводом.

Обстеження в «Мобільній жіночій консультації» пройшли 6000 жінок. У десятків із них було виявлено рак на ранніх стадіях; вони успішно пройшли лікування і тепер здорові.