Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова обладнав лабораторію з діагностики туберкульозу в м. Селидове

15.11.2013

У центральній районній лікарні (ЦРЛ) м. Селидове завершено оснащення відділу лабораторії, що займається діагностикою туберкульозу. Устаткування медичного закладу проведено в межах проекту «Оптимізація лабораторної мережі з діагностики туберкульозу в Донецькій області» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

 

Морально застаріле і зношене обладнання, встановлене у лікарні до модернізації, було причиною низького показника виявлення туберкульозу в зоні обслуговування Селидовської ЦРЛ (3,7% при нормі від 5%).

«Діагностика туберкульозу в ЦРЛ м. Селидове проводилася на старому обладнанні, поставленому ще в часи СРСР. Страждали як якість діагностики туберкульозу, так і безпека медичних співробітників, які працюють із мокротою хворих. Зі встановленням нового обладнання ці ризики мінімізовані», – сказав Владислав Денисенко, менеджер з виявлення, діагностики та лікування туберкульозу фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

 

Сума на оснащення відділу склала 80 000 грн. У лікарні встановлено лабораторне обладнання, необхідне для проведення якісної діагностики: мікроскоп, аквадистилятор, стерилізатор, лабораторні ваги, термоконтейнери, лабораторні меблі, бактерицидний опромінювач, холодильники, контейнери для дезінфекції. Також закуплено витратні матеріали, а саме скельця для мікроскопії, контейнери для збирання мокротиння, штативи, набори для фарбування мазків, респіратори тощо.

 

Нагадаємо, що впродовж останніх двох років Фонд закупив обладнання для діагностики туберкульозу в міські лікарні м. Донецька (6 лікарень), м. Краматорська (2 лікарні), м. Сніжне і в центральну районну лікарню м. Волновахи.

У 2014 році в межах проекту заплановано оснащення лікарень м. Ясинувата і м. Єнакієве Донецької області.