Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Поранені діти Донбасу проходять реабілітацію в санаторії «Куяльник»

18.06.2018

Цього літа понад тридцять дітей, які отримали важкі поранення на Донбасі, завдяки Штабу Ріната Ахметова зможуть поправити здоров’я і відпочити в одеському санаторії «Куяльник». Зараз там перебуває на лікуванні сім’я Леонових. Мама привезла на реабілітацію трьох синів, які постраждали внаслідок обстрілу селища Невельське у 2015 році.

Три роки тому дім сім’ї Леонових зруйнувало прямим попаданням снаряда. Але найстрашніше, що діти отримали важкі поранення. Старшому Саші осколком пошкодило ногу. Наслідки поранення досі даються взнаки. У середнього Максима забій головного мозку та численні травми. Після трагедії він замкнувся в собі, найменші переживання викликають у дитини напади паніки. Найбільше постраждав маленький Івасик. Осколок снаряда влучив у голову – лікарі ледве врятували йому життя. Після травми в малюка виникли проблеми з мовленням, психологічним та емоційним розвитком. Брати не вперше проходять реабілітацію в санаторіях, відновити здоров’я їм допомагає Штаб Ріната Ахметова. Сім’ю в Одесі відвідала Анастасія Кладова. Керівник програми Гуманітарного штабу Ріната Ахметова побувала в санаторії «Куяльник», щоб з’ясувати, як і в яких умовах проходить лікування дітей-учасників програми «Реабілітація поранених дітей».

 

«Вразило те, що до кожної дитини в санаторії індивідуальний підхід. Кожному підбирають курс і призначають саме те, що йому потрібно. Лікарі дуже серйозно ставляться до питання реабілітації наших діток, мають відповідну підготовку та великий досвід роботи з наслідками подібних травм. Використовується сучасне обладнання європейського виробництва, також проводяться унікальні процедури з використанням ропи, для психологічної розрядки призначають курси аромотерапії, діти можуть відвідати соляну кімнату та басейн із морською водою, – розповідає Анастасія Кладова, керівник програми Штабу Ріната Ахметова. – Я поспілкувалася із сім’єю Леонових, дуже добрі, позитивні люди. Щоправда, молодші ще не зовсім розуміють, що відбувається з ними під час процедур, але дуже задоволені, що з’явилася можливість змінити атмосферу й дуже вдячні за це. Думаю, що з таким серйозним підходом до реабілітації кожного пацієнта дітки зможуть і відпочити, і відновитися як фізично, так і психологічно».

У проекті «Реабілітація поранених дітей» Штабу Ріната Ахметова вже взяли участь 82 дитини, які отримали важкі поранення. 73 пройшли курс лікування в найкращих санаторіях України, 9 дітям видані медикаменти й технічні засоби реабілітації.