Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ріната Ахметова допомагає ліками маленькому Данилові

12.06.2018

Увосьме приїжджає до Маріуполя по ліки від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова мешканка Донецька Євгенія Ігорівна. Її 7-річний син Данило не може жити без протиастматичних препаратів. Ще немовлям, у вісім місяців, хлопчик захворів на кашлюк, після чого став постійно хворіти обструктивним бронхітом. Через часті застуди малюк не відвідував дитячий садок, а в грудні 2014 року отримав статус інваліда з дитинства. Мама пов’язує загострення хвороби з бойовими діями, через них дитина постійно нервує.

Цьогоріч Данило закінчив перший клас. Вчителі радять йому перейти на дистанційне навчання. Але батьки вважають, що Данилові потрібне повноцінне спілкування з однолітками.

Доходи сім’ї невеликі, оскільки мама змушена через хворобу сина не працювати – протиастматичні препарати не по кишені. Допомога Гуманітарного штабу для Данила, як каже мама, єдиний порятунок.

Допомогти важкохворим дітям – головне завдання проекту «Ліки дітям». Рятівні медикаменти за час роботи проекту від Штабу отримали понад 1300 дітей, які страждають на епілепсію, діабет і астму.

Допомогу можуть отримати діти до 14 років, які проживають на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей, а також діти-переселенці, які проживають на мирних територіях Донецької та Луганської областей. Основні напрями допомоги – протиастматичні та протисудомні препарати.

Для отримання допомоги потрібно зателефонувати на гарячу лінію Гуманітарного штабу 0800–509–001 та залишити заявку. Медичні препарати видаються в аптеках Маріуполя, Краматорська та Бахмута.