Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Щастя почути світ: Як отримати допомогу на слухопротезування? БЛОГ Римми Філь

08.06.2018

До дня народження Поліна з Новотроїцького, що неподалік від Волновахи, загадала найзаповітніше бажання – знову добре чути голоси мами й тата.

Поліна дуже товариська дівчинка. Вона мріє стати балериною й танцює, танцює. Але… не чує музики. Поля народилася звичайною дитиною, у два роки щосили розмовляла та знала алфавіт, жодних проблем не було. Поля пішла в дитячий садок, але часто хворіла. А потім батьки помітили, що дочка стала гірше розмовляти та неправильно вимовляти слова. Вона не відгукувалася, коли до неї зверталися – реагувала тільки на дуже гучні звуки.

Лікарі виявили «хронічну туговухість другого ступеня» й порекомендували придбати для маленької слухові апарати. Почувши діагноз, батьки були в розпачі. Сім’я дівчинки не могла собі дозволити купівлю дорогих імплантів. Батьки звернулися по допомогу в Гуманітарний штаб Ріната Ахметова. І кілька днів тому мрія Поліни здійснилася – у лікарні Маріуполя їй встановили слухові апарати.

Завдяки програмі «Адресна допомога» Штабу Ріната Ахметова допомогу на лікування отримали понад 11 тисяч осіб, понад 5,4 тисячі – це діти. Штаб допомагає дітям придбати високочутливі цифрові слухові апарати.

Звернутися по допомогу можуть сім’ї, які належать до таких категорій:

  • багатодітні або неповні сім’ї; дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), діти-сироти та діти під опікою; сім’ї, у яких виховується більш ніж одна тяжкохвора дитина; сім’ї, що складаються з двох і більше інвалідів;
  • діти з нововиявленою туговухістю, віком до 5 років;
  • сім’ї-переселенці чи сім’ї, які проживають на території Донецької та Луганської областей поблизу лінії зіткнення.

Заявку на слухопротезування потрібно залишити на гарячій лінії Гуманітарного штабу 0800–509–001 або надіслати на електронну пошту [email protected]