Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Роман Рубченко: Більшість українців підтримує діяльність Гуманітарного штабу

17.04.2018

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжить надавати допомогу мирним жителям Донбасу. Про це 17 квітня заявив директор Фонду Ріната Ахметова Роман Рубченко під час презентації звіту про роботу Гуманітарного штабу в 2017 році.

«Гуманітарний штаб – найбільша програма Фонду Ріната Ахметова. Понад три з половиною роки Штаб допомагає найбільш незахищеним мирним жителям Донецької та Луганської областей. Це найбільша особиста благодійна ініціатива в країні. З перших днів своєї роботи Штаб охопив гуманітарною допомогою понад 750 населених пунктів Донбасу з обох боків лінії зіткнення, продовжує надавати підтримку жителям «сірої зони» та вимушеним переселенцям. Зараз Гуманітарний штаб Ріната Ахметова доставляє продукти для 85 населених пунктів «сірої зони», – повідомив Рубченко.

Він також навів дані досліджень КМІС, згідно з якими діяльність Гумштабу позитивно оцінюють не тільки 80% жителів регіону, а й 76% всіх українців.

«Сьогодні Гуманітарний штаб – це не тільки продуктові набори для жителів Донбасу, а й проекти «Ліки дітям», «Здорове серце», «Реабілітація поранених дітей», «Мирне літо – дітям Донбасу» та багато інших напрямків. Майже 4 мільйони жителів східного регіону України потребують гуманітарної допомоги, і ми будемо там, де зможемо її надати», – підкреслив Роман Рубченко.