Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Сирітству – ні!»: понад 9 000 дітей знайшли свої сім'ї

10.04.2018

Завдяки Всеукраїнському порталу національного усиновлення «Сирітству – ні!» 9044 дитини знайшли своїх люблячих мамів і татів.

Портал почав свою роботу 9 грудня 2009 року в межах програми «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова. Відтоді було безліч дивовижних історій усиновлення: в сім'ї брали відразу по три-чотири братики й сестрички, діток з особливими потребами, зокрема з ВІЛ, ДЦП та аутизмом. І кожна дитина змінювалася, потрапивши до турботливої сім'ї. Розкривалася і дивувала своїх нових батьків талантами. Кожен отримав любов і підтримку, віру в себе та шанс на щасливе майбутнє. Адже тільки в сім'ї дітки можуть почуватися потрібними й щасливими.

«Спасибі всім, хто сприяє розвитку всиновлення та сімейних форм виховання. «Низький уклін кожному, хто прийняв у свою сім'ю вихованця інтернату», – сказала Наталія Баришпольська, керівник програми Фонду Ріната Ахметова. – Фонд дякує за співпрацю фахівцям Міністерства соціальної політики України, службам у справах дітей Києва та всіх обласних державних адміністрацій. Ми дуже вдячні цим людям за те, що вони щодня віддають свої сили та вкладають свою душу заради того, щоб якомога більше дітей назавжди покинули інтернати та змогли отримати батьківську любов у сім'ї».

Також Наталія Баришпольська подякувала підписникам Програми «Сирітству – ні!» у соцмережі Facebook. Безліч людей діляться інформацією про діток на своїх сторінках, а це збільшує шанси кожної дитини зустрітися зі своїми мамами й татами.

Сьогодні у базі Всеукраїнського порталу національного усиновлення розміщені анкети 5 239 хлопчиків і дівчаток, які мріють знайти своїх люблячих батьків.