Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Моя мама може все!»: підсумки конкурсу

07.03.2018

Напередодні Міжнародного жіночого дня було підбито підсумки конкурсу «Моя мама може все!», який організував Фонд Ріната Ахметова в межах програми «Сирітству – ні!».

Учасники конкурсу на фейсбук-сторінці «Сирітству – ні!» представили десятки історій про своїх чудових мам, звичайно ж, найкращих у світі. У своїх зворушливих оповіданнях дорослі й діти зізнавалися в любові своїм матусям, захоплювалися їхньою добротою, численними талантами, самовідданістю, умінням дарувати тепло й радість.

«Мама вміє все: дуже смачно готує їжу й пече торти. Доїть корову, косить траву і вміє полагодити кран і прикрутити ручки до дверей. А ще мама добре співає, і я хочу, щоб вона співала завжди. Щоб вона завжди була поруч зі мною… Мамо, ти найкраща!», – написала Амалія Стоматюк.

Серед оповідань – чимало спогадів про мам, яких, на жаль, вже немає поруч. Для пережили важку втрату, і це була можливість ще раз висловити безмірну вдячність і закликати інших людей цінувати час, який нам дано, щоби перебувати поруч із близькими й рідними. На конкурс прийшло понад півсотні оповідань. Безліч чудових історій і зворушливих визнань, за які Фонд Ріната Ахметова дуже вдячний усім без винятку учасникам.

«Моя мама щиро посміхається і прощає… Мені є чому навчитися у своєї мами. Я хочу стати лікарем і лікувати дітей, хворих на рак. Хочу дарувати їм надію й шанс на одужання, як це робить моя мама», – розповіла Анна Остап'юк.

Переможцями конкурсу стали Анна Остап'юк, Яна Чмут, Амалія Стоматюк, Анастасія Руссу й Наташа Івко. Символічно, що 8 років тому Наташа знайшла свою найкращу у світі маму саме завдяки програмі «Сирітству – ні!».

«Моя мама любить мене завжди й будь-якою… І я люблю її просто тому, що вона – моя мама, і вона найкраща!», – написала Наташа Івко.

«Усі листи-пости учасників конкурсу, – свідчення того, що кожній дитині потрібна родина, потрібна люба мама. Діти щиро відгукуються на доброту й любов. Кожному з них необхідна підтримка і всеосяжна любов батьків. Любов, яка, зробить їх сильнішими і впевнено поведе в житті», – зазначила Наталія Баришпольська, керівник програми «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова.

Щоб у кожної дитини були батьки, про яких вона могла б розповідати такі ж щирі й добрі історії, в Україні діє портал національного усиновлення «Сирітству – ні!». Зараз тут розміщені понад 5 тисяч анкет дітей, які чекають своїх люблячих батьків. За 8 років роботи порталу майже 9 тисяч хлопчиків і дівчаток знайшли свої родини.

Напередодні 8 Березня переможці конкурсу отримають подарунки для своїх мам від Фонду Ріната Ахметова.