Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Завдяки програмі Фонду Ріната Ахметова українці отримують своєчасну діагностику

31.01.2018

Цьогоріч понад 100 дітей, а також дорослі серед переселенців зможуть безплатно пройти онкологічне обстеження на високотехнологічному обладнанні, встановленому Фондом Ріната Ахметова в онкодиспансерах Західної України. Крім того, Фонд закупить витратні матеріали для лінійних прискорювачів в онкологічних клініках Луцька та Рівного.

«Обстеження без витратних матеріалів неможливе. Для того, щоб побачити новоутворення в тілі людини, потрібна контрастна речовина та система для її введення в організм. Такі набори для комп'ютерних томографів в шести містах України і закуповує Фонд, – розповів Владислав Денисенко, менеджер проектів Фонду Ріната Ахметова. – У період з 2008-го до 2014 року завдяки Програмі «Рак виліковний» було закуплено 15 одиниць найсучаснішої медичної техніки для виявлення і лікування раку. Тепер Фонд закуповує витратні матеріали для цього ж обладнання, що робить можливим проведення безплатного обстеження особливо нужденних категорій пацієнтів-переселенців».

З початком воєнних дій основні зусилля Фонду були спрямовані на порятунок життів людей, що опинилися в зоні воєнного конфлікту на Донбасі. Проте Фонд Ріната Ахметова продовжує розв'язувати проблеми онкологічних захворювань в Україні. Адже, за даними Національного інституту раку, щодня в нашій країні понад 400 людей дізнаються, що у них рак. Понад 30% всіх випадків онкологічних захворювань діагностується на пізніх стадіях.