Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Адресна допомога: 12 років милосердя

17.01.2018

«Адресна допомога» – одна з перших масштабних програм Фонду Ріната Ахметова, яка діє вже 12 років. Головний принцип її роботи – допомогти тут і зараз, а основний пріоритет – надання допомоги, коли йдеться про життя і здоров'я дітей. З початком воєнних дій на сході країни її отримали понад 50 000 осіб. У мирний час Фонд системно та масштабно допоміг більш ніж 20 000 жителям України.

Три з половиною роки тому Рінат Ахметов поставив перед Фондом завдання – порятунок життів людей, що опинилися в зоні воєнного конфлікту. Був створений Гуманітарний штаб для надання допомоги постраждалим мирним жителям. І «Адресна допомога» стала частиною найбільшої гуманітарної місії в країні.

«З 2014 року кількість звернень стала куди більшою, – розповідає Ірина Темерко, керівник програми «Адресна допомога». – Звичайно ж, була паніка серед людей. Низка державних програм, завдяки яким, наприклад, отримували необхідні ліки діти, хворі астмою, діабетом, епілепсією вже не діяли на непідконтрольних територіях. Сім'ї з важкохворими дітьми залишилися один на один зі своєю бідою. У якийсь момент з аптек зникли життєво необхідні ліки. Їх не могли купити навіть ті сім'ї, у яких залишалися кошти. Так, з огляду на прохання людей, в програмі «Адресна допомога» з'явилася низка проектів, спрямованих на щоквартальне, регулярне видавання ліків дітям».

За три роки допомогу на лікування отримали понад 10 тисяч осіб, половина з них – діти. Зокрема, потерпілі внаслідок воєнного конфлікту. Їх не тільки своєчасно прооперували, що допомогло врятувати життя, але і вони пройшли реабілітацію, включно з психологічною.

35 важкохворих малюків з вродженими вадами серця повернулися до активного, повноцінного життя завдяки операції зі встановлення дорогого оклюдера за проектом «Здорове серце».

Дзвінків з проханнями про допомогу та порятунок життів на гарячу лінію Фонду Ріната Ахметова як і раніше безліч. І його працівники – люди, небайдужі до чужої біди, готові вислухати, підтримати й оперативно допомогти тим, хто потрапив у біду.