Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Прийомні діти: як справлятися з поведінковими розладами?

20.11.2017

Проведений вебінар з когнітивно-поведінковим консультантом і психологом Юлією Завгородньою став справжньою знахідкою батькам-опікунам, у яких прийомні діти страждають поведінковим розладом. Упродовж години Юлія, з професійного боку, розповіла про причини поганої поведінки дитини, генетичні фактори схильності, а також про вплив тривалого токсичного стресу.

Юлія зазначила, що діти, які неодноразово пережили обмеження або ставали свідками домашнього насильства, зазвичай демонструють нам зухвалість і дратівливість, у них є проблеми з навчанням, вони неуважні, їм притаманні розлад емоційної регуляції та надмірна пильність, вони мають погану здатність до самомотивації та планування свого часу. Іноді здається, що вони зовсім не здатні прораховувати наслідки своїх вчинків і живуть виключно одним моментом. Така поведінка може неймовірно виснажувати прийомних батьків та навіть провокувати їх на неприйняття дитини й агресію стосовно неї.

Всі охочі надсилали свої питання експерту на електронну пошту. Безліч листів – зайве підтвердження необхідності проведення подібних практик.

Вебінар від 15.11.2017 доступний для перегляду на офіційній Facebook-сторінці «Сирітству – ні!»

Більш ніж 9 років програма «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова підтримує прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, усиновителів і опікунів, організовує корисні тренінги для батьків.