Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Відомий хореограф навчив дітей-сиріт танцювати

20.06.2017

У Святогірську Донецької області відомий тренер із танців Поліна Іщенко провела майстер-клас для дітей з інтернатів, які беруть участь у проекті «Наставництво» Фонду Ріната Ахметова. Підлітки не тільки освоїли основні рухи, а й навчилися танцювати в парі.

«Нам усе дуже сподобалося! Хореограф нам допомогла, танець вийшов простий, але гарний. Раніше в нас не виходило танцювати в парі – руху були несинхронні, а зараз вона підказала, як краще зробити», – поділився враженнями Іван Симоненко.

Поліна Іщенко розповіла, що діти – дуже добрі учні, тим більше, учасники майстер-класу готуються до випускного, і цей урок їм дуже знадобиться.

«Ми приїхали з чудовим настроєм, щоб навчити дітей чогось нового. І, звичайно ж, щоб вони могли підготуватися до такої важливої події в їхньому житті – випускного. Потрібно, щоб діти зрозуміли, що це не складно, що це може бути весело й пізнавально для них. Головна мета – навчити дітей боротися з якимись маленькими перешкодами. Танці – це те ж життя, тільки таке маленьке, танцювальне. Ці діти більш відкриті до знань, вони хочуть відкрити для себе щось нове, вони не настільки розпещені увагою. Вони вбирають усю інформацію, як губки. Видно, що їм цікаво, що в них горять очі, попри якісь труднощі», – зазначила Іщенко.

Наталя Баришпольська, керівник програми «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова, розповіла, що подібні заходи покликані допомогти дітям не тільки розкрити свій потенціал, а й підготуватися до дорослого життя.

«Фонд Ріната Ахметова допомагає дітям-сиротам через проект «Наставництво» підготуватися до дорослого життя. Діти можуть розкрити свій потенціал, спробувати себе в чомусь новому, спробувати свої сили й найголовніше – на прикладі успішних і самодостатніх людей зрозуміти, що можна домогтися всього, чого забажаєш, якщо докладати зусилля», – резюмувала Баришпольська.