Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Дня медичного працівника фтизіатри Донецької області отримали нове обладнання і респіратори від фонду Ріната Ахметова

14.06.2013

До Дня медичного працівника фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» в рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні. Регіональна програма» зробив подарунок лікарям-фтизіатрам і пацієнтам, хворим на туберкульоз.

Фонд Ріната Ахметова закупив і поставив у Горлівський протитуберкульозний диспансер біохімічний аналізатор виробництва Німеччини для визначення біохімічних показників крові та контролю функцій внутрішніх органів, зокрема печінки та нирок. Тепер лікарі зможуть вчасно діагностувати розвиток побічних реакцій на протитуберкульозні препарати у хворих на лікарсько-стійкий туберкульоз. На обстеження в Горлівський протитуберкульозний диспансер безкоштовно направлятимуть біологічний матеріал хворих із Шахтарського протитуберкульозного диспансеру та Обласної клінічної туберкульозної лікарні м. Донецька. За один день обстеження можуть пройти до 150 осіб.

Крім того, співробітники фтизіатричної служби Донецької області отримали від фонду Ріната Ахметова 1 300 шт. багаторазових респіраторів американського виробництва. Як зазначив Денис Денисенко, керівник програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», «Завдяки цим сучасним багаторазовим респіраторам лікарі стаціонарних відділень і лабораторій тубдиспансерів повністю захищені від зараження туберкульозом. Раніше спостерігалися перебої з закупівлями засобів індивідуального захисту і сучасного лабораторного обладнання у зв'язку з нестачею фінансування. Фонд допоміг вирішити ці проблеми, закупивши біохімічний аналізатор та витратні матеріали до нього, а також респіратори, які покривають потреби фтизіатрів Донецької області, на загальну суму 150 000 грн.».

Довідка:

Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» - неприбуткова організація, заснована 15 липня 2005 року.

Місія Фонду - працювати для людей, усуваючи причини актуальних суспільних проблем; впроваджуючи кращий досвід, накопичений в Україні та за кордоном, створюючи унікальні системні рішення; досягаючи максимального результату кожним своїм проектом і дією.

Напрямки діяльності: здоров'я нації, тепло родини,  адресна допомога, динамічна культура, сучасна освіта.

Засновник Фонду – Рінат Ахметов

Додаткова інформація на сайті www.fdu.org.ua

«Зупинимо туберкульоз в Україні. Регіональна програма» реалізується фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» з 2007 року.

1 грудня 2012 року відбулося підведення підсумків «Програми подолання епідемії туберкульозу в Донецькій області 2007-2011 рр.». Основним результатом програми стало зниження захворюваності на туберкульоз на 26,5% в 2011 році порівняно з 2006 роком і зниження смертності від туберкульозу на 42% відповідно.

Основною метою обласної програми протидії захворюванню на туберкульоз у Донецькій області на 2012 - 2016 роки є подальше зменшення кількості хворих на туберкульоз, зниження показників захворюваності та смертності від нього.

Завдання програми:

  • впровадити і забезпечити доступність для населення сучасних ефективних методів виявлення та діагностики туберкульозу;

  • забезпечити доступність і відповідність міжнародним і національним стандартам лікування хворих на туберкульоз, у тому числі хворих на мультирезистентний та асоційований з ВІЛ-інфекцією туберкульоз;

  • вдосконалити систему управління, моніторингу та оцінки програми з метою підвищення її ефективності з орієнтацією на кінцевий результат;

  • впровадити в регіоні рекомендовану ВООЗ систему АКСМ-стратегії (адвокація, комунікація та соціальна мобілізація) для громадського посилення протидії туберкульозу.

Фінансування обласної програми протидії захворюванню на туберкульоз у Донецькій області на 2012 - 2016 роки здійснюється фондом Ріната Ахметова «Розвиток України», а також усіма партнерами, задіяними в її підтримці і реалізації в області, в тому числі за рахунок коштів обласного бюджету, коштів бюджетів міст і районів Донецької області.