Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

У Верховній Раді обговорили проблеми працевлаштування молоді з особливими потребами

28.03.2018

Як допомогти професійній орієнтації та працевлаштуванню молоді з особливими освітніми потребами. Про це говорили за круглим столом, організованим парламентським Комітетом з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту й туризму.

Зокрема, учасники зустрічі запропонували починати з професійної адаптації, а також інклюзивного дозвілля, для чого потрібно об'єднати зусилля державних, громадських і приватних організацій. Також експерти запропонували розробити законопроект, під час створення якого буде використаний досвід благодійних організацій. Своїми напрацюваннями в цій сфері поділився Фонд Ріната Ахметова. Уже понад три роки в межах Штабу діють проекти гуманітарної допомоги, а також фізичної та психологічної реабілітації, завдяки яким допомогу отримали приблизно 137 тисяч дітей.

 «Гуманітарний штаб – найбільша програма Фонду Ріната Ахметова та наймасштабніша гуманітарна місія в Україні. Допомога дітям є пріоритетним напрямком в роботі Гуманітарного штабу. Особлива увага – постраждалим на Донбасі. За час роботи Штабу допомогу отримали понад сто тисяч дітей з «травмою війни», для яких була розроблена ціла низка проектів. Цьогоріч продовжить працювати проект літнього відпочинку та психологічного оздоровлення «Мирне літо – дітям Донбасу», в межах якого допомогу вже отримали 3500 підлітків», – зазначив Роман Рубченко.

Важливість роботи Фонду підкреслили також інші учасники круглого столу.

«Фонд розв'язує комплексно всі питання. Це і фізіологічна реабілітація, і інтелектуальна реабілітація, і соціальна. Тобто людина має відчувати, що вона потрібна. Державній програмі можуть допомогти напрацювання (Фонду, – ред.) системних розв'язань проблем – це і пропозиції до правового поля, і створення єдиного ланцюга допомоги», – вважає голова благодійної організації «Особливий світ» Ксенія Карбовська.

Голова Всеукраїнського жіночого руху «Жінки за зміни» Інна Силантьєва й собі зазначила, що сьогодні благодійні організації відіграють велику роль у розв'язанні гострих соціальних проблем. Особливо тоді, коли діють разом.