Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ріната Ахметова видає ліки в Краматорську

04.06.2018

Ганна Петрівна з Краснодона приїжджає сьогодні в Краматорськ, щоб отримати від Штабу Ріната Ахметова ліки, без яких не може прожити її син Давид. Хлопчику всього 5,5 років, інвалід з дитинства. У нього цілий букет важких захворювань: ДЦП, гідроцефалія, тетрапарез. Під час пологів він переніс клінічну смерть. Лікарі приховали, що він не дихав: це в результаті відбилося на його здоров'ї.

«У сина в голові стоїть шунт, який зараз змістився. А в місті немає жодного нейрохірурга. Всі кваліфіковані лікарі виїхали з початком бойових дій», – розповідає мама дитини. Раніше сім'я могла оплатити перебування сина в спеціальній клініці по шість разів на рік.

Ганна Петрівна вдячна Штабу Ріната Ахметова.

«Без цієї допомоги ми просто не впоралися б. Зараз навіть життєво важливі ліки для дитини нам недоступні, оскільки сім'я зараз просто не має грошей. Працює тільки чоловік, на будівництві, і робота є не завжди. А я змушена сидіти з дитиною, отримуючи невелику допомогу. Грошей ледве вистачає на харчування», – каже Ганна Петрівна.

За час роботи проекту «Ліки – дітям» Штаб Ріната Ахметова видав тяжкохворим дітям приблизно чотири тисячі наборів медикаментів. Вони призначені для дітей, які проживають на непідконтрольній території. А також для дітей із сімей переселенців, які виїхали на мирні території Донбасу. Протисудомні та протиастматичні препарати видаються на три місяці наперед в аптеках Бахмута, Краматорська та Маріуполя. Заявки на допомогу можна залишити на гарячій лінії Гуманітарного штабу 0800-509-001 або надіслати на електронну адресу [email protected].