Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Поранені на Донбасі брати сьогодні вирушать на реабілітацію в Одесу

01.06.2018

Сьогодні, у День захисту дітей, троє хлопців, які отримали важкі поранення в Невельському, знову вирушать у санаторій «Куяльник», що в Одесі. Термін реабілітації – 21 день.

Нещастя з братами Леоновими – Сашком, Максимом та Іваном, сталося в серпні 2015 року, коли старшому було одинадцять років, середньому сім, молодшому три рочки. Щойно хлопчики повернулися додому з прогулянки в селі Невельське Ясинуватського району, почався сильний обстріл. Будинок був зруйнований прямим попаданням снаряда. Саші осколком поранило ногу. Середній Максим отримав забій головного мозку та численні травми. Більше за всіх постраждав Івасик. Осколок снаряда влучив у голову – череп дитини лікарям довелося збирати по шматочках.

«Пульсу не було, череп розбитий був повністю. Коли сиділа біля реанімації, до мене лікар виходить і каже: шанси 50 на 50», – згадує Маргарита, мама хлопчиків.

Наслідки поранень досі даються взнаки. Івасик має проблеми з мовленням, психологічним та емоційним розвитком. Максим після трагедії замкнувся в собі, найменші переживання викликають у нього напади паніки. Обидва хлопці отримали статус інвалідів. Старшого Сашу турбують болі в нозі.

Брати Леонови завдяки допомозі Штабу Ріната Ахметова не вперше проходять реабілітацію в санаторіях.

Цьогоріч завдяки проекту «Реабілітація поранених дітей» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова в найкращих санаторіях України зможуть пройти лікування понад 30 дітей, які отримали важкі поранення. У проекті вже взяли участь 80 малюків і підлітків, які отримали важкі поранення.

Гуманітарний Штаб – масштабна програма Фонду Ріната Ахметова, яка працює зі серпня 2014 року для надання максимальної допомоги мирним жителям Донбасу, які постраждали внаслідок збройного конфлікту. Штаб став найбільшою в історії України гуманітарною місією, якій вдалося врятувати життя понад мільйона людей.