Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ліки дітям»: як отримати допомогу

27.02.2019

 

Проект «Ліки дітям» – один із напрямів програми «Адресна допомога» Фонду Ріната Ахметова, завдяки якій понад 6000 дітей отримали допомогу на лікування. Цього тижня протиастматичні препарати видали для семирічного Артема Поліщука.

«Син з’явився на світ недоношеним, з діагнозом «легенева грижа». Артем переніс уже чотири операції на діафрагмі, легенях і серці. Крім того, через затиснуту легеню лежав на штучній вентиляції. Нам говорили, що Артемко не виживе, але ми вирішили боротися», – згадує Світлана, мама хлопчика.

Через бронхолегеневу дисплазію хлопчикові присвоєно статус «інвалід дитинства». Попри проблеми зі здоров’ям Артем готується до школи, відвідує підготовчі курси. Це було б неможливо без регулярного приймання ліків.

«Спасибі Рінату Леонідовичу. Навіть не знаю, що б ми робили без його допомоги… Матеріальний стан нашої сім’ї не дозволяв купити такі потрібні для Артема медикаменти», – подякували батьки хлопчика.

Як отримати допомогу за проектом «Ліки дітям»?

Допомогу можуть отримати діти до 14 років, які проживають на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей, а також діти-переселенці, які проживають на мирних територіях Донецької та Луганської областей. Основні напрями допомоги – протиастматичні та протисудомні препарати.

Для отримання допомоги потрібно:

Зателефонувати на гарячу лінію Фонду 0800 509 001 та залишити заявку.

Відповісти на дзвінок працівника Фонду – уточнити, які документи потрібно подати й у якій аптеці можна одержати ліки, надавши потрібний пакет документів. Медичні препарати видаються в аптеках Маріуполя, Краматорська та Бахмута на три місяці.