Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова взяв участь у стратегії розвитку Маріуполя

20.05.2016

19 і 20 травня Фонд Ріната Ахметова взяв участь в обговоренні проекту «Програма соціальної підтримки» Стратегії розвитку Маріуполя до 2021 року. Серед основних напрямів соціальної політики міста було відзначено активну соціалізацію і зниження бідності шляхом залучення найбільш незахищених груп населення, зокрема дітей-сиріт, у трудову діяльність.

Під час стратегічної сесії програми «Відкриваємо потенціал» представники Фонду Ріната Ахметова дали експертизу й поділилися досвідом у розв’язанні питань, що стосуються забезпечення й захисту прав дітей-сиріт, розвитку сімейних форм виховання, профілактики сирітства, а саме допомоги сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

«За останні два роки людський і професійний потенціал Маріуполя помітно зміцнився. Це пов’язано з тим, що тут широко представлені міжнародні та українські громадські організації, є тісний взаємозв’язок громадського сектору з державною владою. Ця синергія створює хороші передумови для розвитку соціальних послуг, які можуть сприяти профілактиці соціального сирітства, покращувати якість життя людей і впливати на подальший розвиток міста», – розповіла Дар’я Касьянова, керівник програми «Сирітству-ні!» Фонду Ріната Ахметова.

У межах заходу Фонд презентував новий проект «Наставництво» для дітей-сиріт віком понад 12 років, які перебувають в інтернатних установах. За словами Дар’ї Касьянової, завдяки реалізації цього проекту діти за допомогою наставників зможуть адаптуватися до дорослого життя поза інтернатами, придбають певні навички самостійного проживання та догляду за собою, знайдуть своє призначення і виберуть майбутню професію.

«У Маріуполі представлена велика кількість підприємств, які можуть стати першим робочим місцем випускників інтернатних установ. Проект «Наставництво» спрямований на актуалізацію потреб і міста й дітей-сиріт. Надалі вони зможуть побудувати гідну кар’єру на цих підприємствах і полюбити Маріуполь на все життя», – пояснює керівник програми «Сирітству-ні!».

ДЖЕРЕЛО