Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова провів тренінг для прийомних батьків та батьків-вихователів

02.08.2016

У Києві пройшов дводенний тренінг «Профілактика емоційного вигорання» для прийомних батьків та батьків-вихователів, організований Фондом Ріната Ахметова в межах програми «Сирітству – ні!». Ведуча – досвідчений психолог Маріанна Лапіна.

На тренінгу розглядалися питання, пов’язані з ризиками емоційного вигорання батьків у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Психолог розповіла про природу стресу і його вплив на людину, про внутрішні й зовнішні ресурси, які можуть допомогти батькам. Учасники ознайомилися зі способами профілактики емоційного вигорання й рекомендаціями, як змінити своє ставлення до ситуації.

«Безумовно, діти, які пройшли важкий шлях, потребують допомоги та підтримки. Але водночас усі, хто їх виховує, знають, як непросто буває з такими дітьми. Запит щодо цієї теми надійшов від самих батьків. До цього ми вже проводили подібний тренінг у Маріуполі у 2014 році, побачили, що він дуже ефективний», – розповіла керівник програми «Сирітству – ні!» Євгенія Рзаєва.

Для прийомних батьків подібні тренінги необхідні. У цьому переконаний один з учасників, Сергій Ставцев, глава дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ) з Донецька, який у зв’язку зі збройним конфліктом на Донбасі переїхав до Борисполя під Києвом.

«Ми завжди з задоволенням відвідуємо тренінги, організовані Фондом Ріната Ахметова. Тема сьогоднішнього навчання надзвичайно актуальна і важлива. Наш ДБСТ існує вже 10 років, напрацьовано багатий досвід. Але ми постійно намагаємося оновлювати інформацію. Цей тренінг був дуже цікавим і корисним. Причому не тільки сама тематика профілактики емоційного вигорання, а й можливість обміну досвідом з усіма учасниками».

З відеоматеріалами тренінгу вже найближчим часом можна буде ознайомитися на порталі «Сирітству – ні!».