Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Діти відчули, що потрібні оточуючим», – учасники флешмобу «Ми чекаємо на маму й тата!»

05.10.2016

У Фонд Ріната Ахметова приходять відгуки керівників та вихованців інтернатів, які взяли участь у флешмобі «Ми чекаємо на маму и тата!» до Дня усиновлення. Захід для 100 дітей-сиріт організували Міністерство соціальної політики України та Благодійний фонд Ріната Ахметова, щоб залучити потенційних усиновителів і опікунів.

«Ми продовжуємо отримувати приємні відгуки про захід. Для дітей це було важливою подією. А для нас головне, що діти розширюють кругозір, вчаться взаємодіяти з навколишнім світом. 80% учасників флешмобу – це діти віком понад 12 років. Приблизно таке ж співвідношення загалом в інтернатах у країні. Ми сподіваємося, що всі вони знайдуть люблячі сім’ї», – розповіла Євгенія Рзаєва, керівник програми «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова.

Одна з маленьких вихованок житомирського інтернату поділилася, що разом із повітряною кулькою того дня випустила в небо малюнок своєї майбутньої сім’ї: «Я намалювала маму, тата, будинок і сад із гойдалок. Про це я часто мрію».

«Емоції наших дітей не вщухли донині. Вони так і розповідали: «Ми приїхали зі свята гарного настрою». Діти внутрішньо відчули свою потребу в суспільстві й те, що вони потрібні і важливі оточуючим. Вони повірили у свої сили. Наші вихованці ініціювали майстер-клас з хореографії, побачили, що можуть реалізувати власні проекти. Дякую за такий гарний захід», – розповіла Лариса Тарнопольська, директор школи-інтернату з Житомирської області.

«Дуже сподобалося! Діти були в захваті. Стільки щастя! Тому ми щиро вдячні за запрошення, за можливість провести так день. Для дітей це було чудовим подарунком», – розповіла Антоніна Шебета, директор центру соціально-психологічної реабілітації дітей із Київської області.

Довідка. Фонд Ріната Ахметова надає підтримку дітям-сиротам упродовж 8 років. За цей час у межах проекту «Сирітству – ні!» створено 40 дитячих будинків сімейного типу, відкрито 2 центри матері та дитини в Донецьку й Києві, кризовий центр у Дніпропетровську. 8 148 дитини-сироти знайшли нові сім’ї. Такий результат став можливий завдяки співпраці Фонду з Міністерством соціальної політики України та службами в справах дітей. Зараз на порталі www.sirotstvy.net розміщено понад 9 тисяч анкет. У 2016 році запущено новий проект «Наставництво», завдяки якому сироти-підлітки зможуть спертися на дорослих друзів-наставників і знайти свій шлях у житті після випуску з інтернату.